image image image

Prvak sveta - asc TimeTables!!!

Program za pravljenje rasporeda časova osnovnih i srednjih školi koji je sa lakoćom uspeo da osvoji ceo svet. Govori 114 stranih jezika, kao i jezike sa naših prostora! Vlasnik je mnogih svetskih nagrada, plaketa, pohvala...

Pogledaj ceo tekst

Udžbenici za osnovnu i srednju školu

Za škole - Želite da se opredelite za sigurnu i tačnu dostavu udžbenika do Vaše škole ? Želite da svaki udžbenik bude unapred odvojen za svakog učenika ? Ili možda čak želite da svi učenici dobiju udžbenike na svoje kućne adrese ?

 

Pogledaj ceo tekst

Za sve kojima je obrazovanje životno usmerenje!

Da svaka škola u svakoj učionici ima interaktivnu tablu kao najsavremenije učilo, predstavlja cilj uspeha budućnosti i sadašnjosti obrazovanja. PANASONIC je otišao korak dalje i napravio jednu od najtraženijih interaktivnih tabli na svetu. Jednostavno pogledajte o kakvoj je tehnologiji reč.

 

Pogledaj ceo tekst
  • Raspored časova škole
  • Udžbenici
  • Interaktivne table
BASNE
BASNE

BASNE (2)

Basne su nastale mnogo kasnije nego mitske i herojske priče ili bajke. Kako su basne novije tvorevine, poznati su pisci bar najpoznatijih basana. Širom sveta poznate su Ezopove, Lafontenove i Kirilove basne. Basne su sastavljali i rani grčki pesnici, kao npr. Hesiod i Spesihor.

Basna je alegorijska priča o životinjama kojima su date neke ljudske osobine (pre svega govor) i koja ima za cilj da pouči ili da da primer. 

U njoj glavni junaci nisu više ni bogovi, ni velike istorijske ličnosti, ni obični ljudi već životinje koje pričaju i razmišljaju.

.

Najnovije vesti iz obrazovanja

Kultura

Korisni tekstovi