image image image

Prvak sveta - asc TimeTables!!!

Program za pravljenje rasporeda časova osnovnih i srednjih školi koji je sa lakoćom uspeo da osvoji ceo svet. Govori 114 stranih jezika, kao i jezike sa naših prostora! Vlasnik je mnogih svetskih nagrada, plaketa, pohvala...

Pogledaj ceo tekst

Udžbenici za osnovnu i srednju školu

Za škole - Želite da se opredelite za sigurnu i tačnu dostavu udžbenika do Vaše škole ? Želite da svaki udžbenik bude unapred odvojen za svakog učenika ? Ili možda čak želite da svi učenici dobiju udžbenike na svoje kućne adrese ?

 

Pogledaj ceo tekst

Za sve kojima je obrazovanje životno usmerenje!

Da svaka škola u svakoj učionici ima interaktivnu tablu kao najsavremenije učilo, predstavlja cilj uspeha budućnosti i sadašnjosti obrazovanja. PANASONIC je otišao korak dalje i napravio jednu od najtraženijih interaktivnih tabli na svetu. Jednostavno pogledajte o kakvoj je tehnologiji reč.

 

Pogledaj ceo tekst
 • Raspored časova škole
 • Udžbenici
 • Interaktivne table
Škole Srednje Grad Beograd Zubotehnička škola, Beograd
ponedeljak, 22 novembar 2010 18:21

Zubotehnička škola, Beograd

Rate this item
(25 votes)

Istorijat škole :

 

 

U vremenu posle Drugog svetskog rata u školskom sistemu Jugoslavije došlo je do potrebe za sistematskim i organizovanim školovanjem zubnih tehničara. Odlukom Ministarstva narodnog zdravlja NRS, 11. avgusta 1947. godine osnovana je Škola za zubne tehničare u Beogradu.


Na konstituisanju škole, izradi nastavnih planova i programa, udžbenika i prvih nastavnih sredstava radili su najbolji dentisti i zubni lekari Srbije kao njeni prvi nastavnici. Radi povezivanja teorijske i praktične nastave, 1957. godine u sastavu škole kao nastavna baza počinje sa radom stomatološka ambulanta u kojoj, zajedno sa svojim nastavnicima protetske radove za pacijenta obavljaju i ucenici. Na značaju dobijaju i opšteobrazovni predmeti za koje se opremaju kabineti, osniva se i biblioteka sa čitaonicom i izrađuje modikum s ciljem da se nastava osavremeni.

Radi se i na stručnom usavršavanju nastavničkog kadra, pa se uspostavlja saradnja sa Stomatološkim fakultetom u Beogradu i Zavodom za stručno obrazovanje SRS. Na I saveznom kongresu zubarskih radnika nastavnici Škole: Lazar Ivanović, Nikola Mrkovački i Milić Đorđević učestvuju kao predavači.
Na predlog Škole, 1964. godine osniva se Zajednica zubotehničkih škola Jugoslavije u Beogradu, koja radi na usaglašavanju nastavnih planova i programa struke na nivou čitave zemlje. 1966. godine susreti zubotehničkih škola iz Zagreba, Ljubljane, Skoplja, Sarajeva, Beograda prerastaju u Majske smotre, manifestaciju koja postaje tradicionalno takmičenje učenika ovih škola.


Škola za zubne tehničare je školske 1947/48. godine upisala je jedno odeljenje zubnih tehničara, a školska zgrada se nalazila na Obilićevom vencu br. 36. Zbog velikog interesovanja za ovo zanimanje povećao se broj učenika, pa se škola zbog neadekvatnog prostora preselila u novoizgrađene barake u Krušedolskoj ulici br. 8, a zatim u Timočku br. 14. Od 1963. godine škola je nastavila sa radom u novoizgrađenoj zgradi u Fabrisovoj ulici br. 10, kada je svakii razred imao po 3 odeljenja zubnih tehničara.


Reforma školstva uslovila je prelazak na Zajedničke osnove usmerenog obrazovanja, pa je Medicinska škola za zubne tehničare integrisana u Obrazovno-vaspitni centar zdravstvene struke «Beograd», kasnije Medicinsku školu «Beograd».

Odlukom Vlade Republike Srbije, 25. maja 1995. godine osnovana je Zubotehnička škola sa sedištem u Fabrisovoj ulici br. 10. Škola ima 2 obrazovna profila: zubni tehničar i stomatološka sestra-tehničar u oblasti – zdravstvo i socijalna zaštita. U to vreme, obrazovni profil zubni tehničar pohađa 719 učenika raspoređenih u 17 odeljenja, a obrazovni profil stomatološka sestra tehničar ima 289 učenika u 9 odeljenja. Prostor škole nije dovoljan da smesti ovaj broj učenika, pa se koriste učionice OŠ «Vojvoda Mišić».


Sa promenom društvenih okolnosti i uslova života, raste i ineresovanje za obrazovne profile naše škole, pa se ponovo povećava broj učenika u već neadekvatnom školskom prostoru. Inicijativa za proširenjem školskog prostora rezultirala je preseljenjem u zgradu Osnovne škole «1300 kaplara» u ulicu Stanka Vraza br. 63, na teritoriji opštine Zvezdara. Od 2003. godine u ovoj zgradi uspešno se realizuju svi oblici nastavnih i vannastavnih aktivnosti.


Zubotehnička škola u ovoj školskoj godini izvodi obrazovno-vaspitni rad sa 842 učenika raspoređena u 4 razreda, od kojih svaki razred ima 7 odeljenja. Obrazovni profil zubni tehničar obuhvata 20 odeljenja, obrazovni profil stomatološka sestra-tehničar ima 4 odeljenja, a ogledna odeljenja ovog profila imaju takođe 4 odeljenja.


Pored nastave koja se obavlja u školskoj zgradi, realizuju se i redovne vežbe za oba obrazovna profila. Za obrazovni profil stomatološka sestra-tehničar vežbe se obavljaju na svim klinikama Stomatološkog i Medicinskog fakulteta, a blok nastava za obrazovni profil zubni tehničar se realizuje na Stomatološkom fakultetu, u svim domovima zdravlja i u Vojno-medicinskoj akademiji.


Pored rada sa redovnim učenicima, škola uspešno obavlja rad sa vanrednim kandidatima koji su na prekvalifikaciji za jedno od dva obrazovna profila, sa učenicima koji redovno phađaju nastavu i polažu ispite za drugi obrazovni profil i sa kandidatima koji vanredno završavaju započeto školovanje.
Veliko je i interesovanje zubnih tehničara za specijalizaciju iz oblasti fiksna protetika i skeletirana proteza koju škola organizuje, a predavači su naši nastavnici.

 


 

Vannastavne aktivnosti :

 O danu škole :

 


...

Priznanja i takmičenja :

 


-

Međunarodni i domaći kontakti :

 


...

Prijatelji škole :


...

Nagrade : 


...

Još koja reč o školi :


-

Zašto upisati baš našu školu  :

Zašto upisati našu školu


1. Nalazimo se na Zvezdari i do nas se stiže lako iz svih delova grada. -
2. Obrazujemo 3 obrazovna profila:zubne tehničare,stomatološke sestre – tehničare i stomatološke sestre-tehničare ogled
3. Zubni tehničari rade u zubotehničkim laboratotrijama i izrađuju sve vrste protetskih nadoknada. Naši bivši učenici na svim komtinentima poklanjaju blistave osmehe svojim pacijentima.
4. Stomatološke sestre-tehničari asistiraju doktorima stomatologije
5. Ukoliko ste već završili neku drugu školu, pa ste shvatili da ste pogrešili ili nemate posla nudimo Vam mogućnost prekvalifikacije.
6. Ukoliko ste završili Zubotehničku školu i želite da se usavršite u oblasti skeletirane proteze ili metal-keramičkih nadoknada pridružite nam se na jednogodišnjem specijalističkom obrazovanju.
7. Nakom završene Zubotehničke škole svi putevi daljeg obrazovanja su Vam otvoreni: Stomatološki fakultet ili bilo koji drugi fakultet. Mi Vam nudimo odlično predznanje.
8. Pored redovne nastave, pozivamo Vas da se školujete u savremeno opremljenom prostoru koji se razlikuje od drugih škola. Kako bi Vam omogućili vedrije školske dane pripremili smo za Vas:

1. Učionice vedrih boja

2. Muziku umesto školskog zvona
3. Besprekorne toalete
4. Vesele hodnike
5. Table za bolje snalaženje u prostoru od 6200 kvadratnih metara
6. Toplu kafu, čaj, peciva u centralnom holu
7. Renoviranu fiskulturnu salu
8. Mnogobrojne vanastavne aktivnosti:učeničke kompanije, foto sekciju, sportske sekcije, literarnu, recitatorsku i dramsku sekciju, Zvezdodens –muzički festival, učenički parlament, medijaciju, humanitarne akcije, takmičenja u modelovanju... i ostalo što sami predložite.
9. Sa nama ćete putovati na ekskurzije, izlete, zimovanja....
10. Vodimo Vas na izložbe, u pozorišta, sajmove knjiga......
11. Moćićete da se usavršavate zajedno sa Vašim profesorima...
12. Mi zajedno slavimo: Novu godinu, Svetog Savu, Dan zaljubljenih, Uskrs, završetak Vašeg školovanja.

POSTANITE DEO USPEŠNOG TIMA ZUBOTEHNIČKE ŠKOLE IZ BEOGRADA:
DOĐITE DA ZAJEDNO NAPRAVIMO ŠKOLU PO MERI UČENIKA:ČEKAMO VAS!

Prekvalifikacije i dokvalifikacije - opis  :


Specijalizacija i prekvalifikacija


Specijalizacija

Drage kolege zubni tehničari!
Ako želite da se usavršavate u struci i da steknete nova znanja i veštine upoznajte se sa specijalizacijom u Zubotehničkoj školi u Beogradu.
Nastava se odvija u školi čija je prostor i materijalno tehnička opremljenost garant uspešnog ostvarivanja programa.
Rad je organizovan u grupama sa optimalnim brojem polaznika, sa velikim fondom časova. Ovladajte veštinama frezovanja, izbora i postavljanja atečmena, izradom skeletirane proteze, izrade metalo-keramičkih kruna i mostova, a sve to uz primenu modernih materijala i opreme.
Od naredne školske godine planiramo da u program uvedemo i izradu krunica od bezmetalne keramike
Hi-Ceram sistemom.
Upis polaznika se vrši svake godine sredinom septmbra meseca. Pravo upisa imaju svi kandidati koji su završili četvorogodišnju zubotehničku školu.

Jednogodišnje stručno usavršavanje
- Specijalizacija

* Obrazuje dva profila zubnih tehničara:
- za fiksnu protetiku- za mobilnu protetiku- skeletirana proteza
* Savremene metode nastave
* Visoko obrazovan nastavnički kadar
* Praćenje savremenih trendova u zubnoj tehnici
* Teorijska nastava se odvija uz primenu power point prezentacija.
* Skoro dve decenije iskustva.
* Organizovani oblik stručnog usavršavanja.
* Sticanje visokog nivoa znanja iz odgovarajućih oblasti.
* Savladavanje veština u izradi savremenih zubnih nadoknada.


Zubotehnička škola
ul. Stanka Vraža 63, 11000 Beograd
Organizator nastave:
mr.sci. Menoski dr. Enisa
specijalista stomatološke protetike

Tel/faks: +381 (0)11/ 244-29-13
Telefon kancelarije za specijalizaciju:
+381 (0)11/ 244-59-84
www.zts.edu.yu
E-mail: Ova adresa el. pošte zaštićena je od spam napada, treba omogućiti JavaSkript da biste je videli
___________________________________

Prekvalifikacija

Na osnovu člana 41. stav 4. Zakona o srednjoj školi ( „Sl. Glasnik RS“, br. 50/92, 24/96, 23/02, 25/02-ispravka, 62/03-dr. Zakon, 64/03-ispravka dr. Zakona i 101/05-dr. Zakona) Ministarstvo prosvete je dalo saglasnost za upis vanrednih učenika radi stručnog osposobljavanja, prekvalifikacije i dokvalifikacije za školsku 2007/08
Škola ima verifikaciju za dva obrazovna profila:
1. Zubni tehničar - 50 polaznika
2. Stomatološka sestra – tehničar – 20 polaznika
Plan upisa: septembar
Pravo upisa imaju svi polaznici sa predhodno završenom četvorogodišnjom srednjom školom.
Potrebna dokumenta za upis:
• Svedočanstva i diploma predhodno završene škole (original ili overene fotokopije)
• Prijava za upis u srednju školu
• Lekarsko uverenje za upis u srednju školu
• Izvod iz matične knjige rođenih
Škola polaznicima obezbeđuje pripremnu konsultativnu nastavu: 10% godišnjeg fonda časova za opšte obrazovna predmete. 20% godišnjeg fonda časova za stručne predmete. 30% godišnjeg fonda časova vežbi. 60% godišnjeg fonda časova praktične nastave u bloku koja se odvija u zdravstvenim ustanovama.

Ispiti se polažu u pet ispitnih rokova:
• Oktobarski
• Decembarski
• Martovski
• Majski
• Avgustovski
Skolarina se plaća u tri mesečne rate preko računa škole
Organizator nastave za prekfalifikaciju prof. Aleksandra Mijović
Tel/fax: 011/244-2913
Tel 011/244-5984

Additional Info

 • Adresa škole: Stanka Vraža 63
 • Mesto: Beograd
 • Email: Ova adresa el. pošte zaštićena je od spam napada, treba omogućiti JavaSkript da biste je videli
 • Direktor škole: dr Biljana Blagojević Sedlar
 • Kontakt telefon: 011 244 29 13
 • Broj nastavnika: 87
 • Broj učenika: 850
 • Površina škole: -
 • Broj učionica: -
 • Sala za fizičko: -
 • Jezik nastave: -
 • Strani jezici: -
 • Vannastavne aktivnosti: -
 • Smerovi i usmerenja: -
 • Broj učenika po smeru pri upisu :: -
 • Poznate ličnosti: -
 • Laboratorije i specijalni prostori za izvođenje nastave: -
Read 14234 times Last modified on ponedeljak, 29 novembar 2010 08:05
blog comments powered by Disqus
.

Najnovije vesti iz obrazovanja

Kultura

Korisni tekstovi