image image image

Prvak sveta - asc TimeTables!!!

Program za pravljenje rasporeda časova osnovnih i srednjih školi koji je sa lakoćom uspeo da osvoji ceo svet. Govori 114 stranih jezika, kao i jezike sa naših prostora! Vlasnik je mnogih svetskih nagrada, plaketa, pohvala...

Pogledaj ceo tekst

Udžbenici za osnovnu i srednju školu

Za škole - Želite da se opredelite za sigurnu i tačnu dostavu udžbenika do Vaše škole ? Želite da svaki udžbenik bude unapred odvojen za svakog učenika ? Ili možda čak želite da svi učenici dobiju udžbenike na svoje kućne adrese ?

 

Pogledaj ceo tekst

Za sve kojima je obrazovanje životno usmerenje!

Da svaka škola u svakoj učionici ima interaktivnu tablu kao najsavremenije učilo, predstavlja cilj uspeha budućnosti i sadašnjosti obrazovanja. PANASONIC je otišao korak dalje i napravio jednu od najtraženijih interaktivnih tabli na svetu. Jednostavno pogledajte o kakvoj je tehnologiji reč.

 

Pogledaj ceo tekst
  • Raspored časova škole
  • Udžbenici
  • Interaktivne table
Korisni Veliki odmor Dužina prstiju i uspeh u školi
subota, 20 novembar 2010 19:36

Dužina prstiju i uspeh u školi

Rate this item
(2 votes)

 „Britanski žurnal za psihologiju“ objavio je rezultate istraživanja naučnika sa Univerziteta Bat koji tvrde da je uspeh u obrazovanju dece moguće predvideti na osnovu relativne dužine njihovih prstiju.Istraživanje na 75 ispitanika uzrasta od sedam godina  pokazalo je da deca čiji je prstenjak kraći od kažiprsta imaju bolje rezultate na testiranjima jezičkih nego na proveri matematičkih sposobnosti. Suprotno od njih deca čiji je prstenjak bio duži od kažiprsta su bila bolja u matematici nego u poznavanju jezika. Ovakvi rezultati objašnjavaju se izloženošću različitim nivoima hormona u fetalnom stadijumu razvoja. Prema tvrdnji britanskih naučnika testosteron podstiče razvoj delova mozga povezanih s prostornim i matematičkim sposobnostima, dok estrogen pogoduje delovima mozga koji pozitivno utiču na verbalne sposobnosti.

 

Priredio Dragan Musulin

Read 3694 times Last modified on sreda, 24 novembar 2010 13:28
blog comments powered by Disqus
.

Najnovije vesti iz obrazovanja

Kultura

Korisni tekstovi