image image image

Prvak sveta - asc TimeTables!!!

Program za pravljenje rasporeda časova osnovnih i srednjih školi koji je sa lakoćom uspeo da osvoji ceo svet. Govori 114 stranih jezika, kao i jezike sa naših prostora! Vlasnik je mnogih svetskih nagrada, plaketa, pohvala...

Pogledaj ceo tekst

Udžbenici za osnovnu i srednju školu

Za škole - Želite da se opredelite za sigurnu i tačnu dostavu udžbenika do Vaše škole ? Želite da svaki udžbenik bude unapred odvojen za svakog učenika ? Ili možda čak želite da svi učenici dobiju udžbenike na svoje kućne adrese ?

 

Pogledaj ceo tekst

Za sve kojima je obrazovanje životno usmerenje!

Da svaka škola u svakoj učionici ima interaktivnu tablu kao najsavremenije učilo, predstavlja cilj uspeha budućnosti i sadašnjosti obrazovanja. PANASONIC je otišao korak dalje i napravio jednu od najtraženijih interaktivnih tabli na svetu. Jednostavno pogledajte o kakvoj je tehnologiji reč.

 

Pogledaj ceo tekst
  • Raspored časova škole
  • Udžbenici
  • Interaktivne table
subota, 20 novembar 2010 19:16

Ko je zaista izmislio telefon ?

Rate this item
(11 votes)

Svi oni koji su u školi učili, a tako piše i u mnogim udžbenicima i enciklopedijama, da je telefon izumeo Aleksander Grejem Bel (1847 – 1922) moraju to da zaborave. Naime Kongres SAD usvojio je 11. juna 2002. godine Rezoluciju koja kaže da je telefon izmislio Amerikanac italijanskog porekla Antonio Meuči (1808 – 1889). Meuči je svoj pronalazak predstavio u lokalnim novinama još 1860. godine a decembra 1871. uložio je privremeni zahtev za patentiranje koji mu je istekao 1874. godine jer nije imao novca da ga produži. Patent je dve godine kasnije, 1876., dodeljen Belu koji je radio u laboratoriji kojoj je Meuči poverio na čuvanje materijal o svom pronalasku. Još 1887. godine održano je suđenje na kojem je Meuči optužio Bela da mu je ukrao patent ali je slučaj sudski zatvoren zbog Meučijeve smrti 1889. godine.

Autor Dragan Musulin

Read 7636 times Last modified on sreda, 24 novembar 2010 13:30
blog comments powered by Disqus

Najnovije vesti iz obrazovanja

Kultura

Korisni tekstovi